drs. Jaap Renkema

Founder | Dutch & European Patent Attorney

Jaap Renkema heeft als passie om het beste uit mensen en organisaties naar boven te brengen. Gekoppeld aan een grote interesse voor technologie en een drive om te weten hoe dingen in elkaar zitten, is het starten van IPecunia Patents een logisch vervolg op een 20 jaar lange industriële carrière bij DSM.

Hij is bij DSM terechtgekomen na een studie chemie aan de Rijks Universiteit Groningen (katalyse en polymeren). Van 1987 tot 1997 heeft hij gewerkt als projectleider/werkgroepleider in research projecten, waarna een verbreding tot octrooigemachtigde volgde (1997 tot heden; gediplomeerd Nederlands octrooigemachtigde en European Patent Attorney).

In die 20 jaar DSM heeft hij ervaring opgedaan in veel verschillende disciplines. Denk daarbij aan uitvoeren van chemisch onderzoek, projectmanagement, leidinggeven, opzetten van nieuwe analytische technieken voor katalysatoren, bouwen van semi-technische installaties, opzetten en geven van diverse cursussen, alle werkzaamheden van een octrooigemachtigde, inclusief schrijven, aanvragen en verdedigen, rechtszaken, arbitrage, opposities, licentie onderhandelingen, portfolio management, waardebepaling van technologieën, patenten en patent-portfolio’s enzovoorts.

In 2004 heeft Jaap een eigen octrooibedrijfje opgericht (Renkema Patent Consulting) die overgegaan is in IPecunia Patents in 2008. In 2009 is daar nog een coachbedrijf bijgekomen (RENK Coaching – www.renk.nu) samen met Anneke Ouwerkerk.

Deze ervaring, gekoppeld aan conceptueel, strategisch en praktisch denken met een flink stuk Groningse nuchterheid wil hij graag ten dienste stellen aan de groei van uw bedrijf.

Vacature Ervaren Europese en/of Nederlands Octrooigemachtigde Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek & Fysica

Voor de versterking van ons team zijn wij op zoek naar een ervaren octrooigemachtigde. Ben jij als octrooigemachtigde (bij voorkeur beëdigd) op zoek naar een uitdagende werkomgeving? Wil jij graag meewerken aan het uitbouwen van ons bedrijf? Dan gaat IPecunia Patents graag met jou in gesprek. Lees verder

 

 

EP&C/IPecunia Patents
Rijksweg Zuid 8
6131 AN Sittard

(parkeren op eigen terrein)

Postbus 593
6160 AN Geleen

T +31 46 411 39 90
F +31 46 411 39 91

info@ipecunia.com

Privacy Policy
General Terms